Изумителни резултати

 Навсякъде можем да прочетем за ползите от пиенето на вода, но журналист от портала „Thrillist“ стига по-далече и решава да провери каква е истината. Прави експеримент, като пие по 4 литра вода на ден, в продължение на месец. Резултатите? Напълно неочаквани и изумителни.

В началото той си купува бутилка от 4 литра и я носи навсякъде със себе си, като се стреми да изпива цялото количество вода за дадения ден. Много скоро той установява, че не е лесно да се изпие такова количество вода за човек, който до момента не е бил свикнал с това. Консумацията на 4 литра вода на ден означава, че той е пил вода и тогава, когато не се чувствал жаден. От една страна, апетитът му бързо се потиска, тъй като той се чувства постоянно заситен и консумира по-малки количества храна. От друга страна, той има досадната нужда да посещава тоалетната на всеки 20-30 минути.
Около десетия ден на опита на журналиста, положителните ефекти започват да се усещат ясно. Той се буди свеж и зареден с енергия, готов за едно чудесно начало на деня, дори без да е изпил обичайната доза сутрешно кафе. Също така здравето на кожата и косата му се е подобрило значително и той се чувства като чисто нов човек, готов за нови предизвикателства.
През следващата седмица, той започва да не чувства нуждата от консумацията на кафе, което е голям шок за него, тъй като преди експеримента е пиел задължително по 3 чаши дневно. Също така забелязва, че сънят му става по-добър, както и способността му да се концентрира, което се отразява положително на работата му.
Преди да започне да пие по 4 литра вода, журналистът е страдал от хронична преумора, но сега вече усеща, че той е зареден с много повече енергия и психическа сила. По това време вече тялото му се адаптира към новия режим, така че започва да усеща жаждата по-често и не му се налага да се насилва да пие вода, а по-скоро започва да чувства нуждата от нея. Въпреки привидно големите количества консумирана вода, той вече сякаш не може да си представи да пие по-малко вода, тъй като се чувства много по-свеж през целия ден, което го прави много по-щастлив. Неговата имунна система се подсилва, а наред с това той губи много от излишните си килограми.
След един месец, когато опитът му завършва, журналистът решава да продължи пиенето на толкова вода всеки ден, тъй като иска да запази тези невероятни ползи, които му носи този експеримент. Според него, всеки човек трябва да открие своето достатъчно количество вода и да започне да я приема веднага – това е най-евтиният, най-естественият и най-ефективният начин за незабавно повишаване на цялостното здравословно състояние и благополучие.